Acta de la reunió del 4/05/00 de la plataforma ciutadana contra el tunel d'Horta a Cerdanyola

 

ASSISTENTS

Erik R. (Assamblea de Joves de Cerdanyola)
Jesús R.
Montse P.
Coordinadora Via Verda Cerdanyola: Loli P., Marga T., Roger C., Elisa S., Teresa M., Carme R.
Karmele N. (Colectiu Ronda)
Jordi M. (IC)
David M. (COP)
Toni Morral (IC-V)

ORDRE DE LA REUNIÓ

1. Aportació de signatures a les diferents entitats del poble.
2. Dia de la Terra (cel·lebrat el 29/04/00 a Barcelona).
3. Pancarta: NO AL TÚNEL D'HORTA

 1. Roger ha portat el fulls de signatures a algunes de les entitats. Loli les ha portat també a CCOO, Escola d'Adults de Canyelles, EUiA, Coordinadora no al IBI i a l'Associació de Veïns de les Fontetes. Toni ha portat la llista de totes les entitats i associacions del poble. En aquest moment la recollida de signatures és una de les tasques prioritàries.
 
 2. A la cel·lebració del Dia de la Terra, Vicens Casals, de l'Associació de Veïns d'Horta, va fer la presentació de la Plataforma Ciutadana contra el Túnel d'Horta. Va explicar l'alt índex d'accidents de trànsit per anar a la feina (molts d'ells mortals) i considerats accidents de tipus laboral; i que Collserola no està protegida, ja que no està dins del PEIN.
 
  Segons Karmele, a la reunió del Dia de la Terra, Vicenç Casals va dir que probablement, la zona descoberta del túnel  sigui urbanitzable i especulable, cosa que ja se sabia desde fa temps.
 
 3. La pancarta ja està feta. Es farà servir a les festes del Roser de Maig de Cerdanyola (dies 6 i 7 de maig), juntament amb les taules de recollida de signatures:
 
                - Dissabte 6/05/00: 10 a 14h al Parc del Buda.
                - Diumenge 7/05/00: a partir de les 12h a la plaça  de l'Abat Oliba.
 

NOVES PROPOSTES I OPINIONS

TVE de Sant Cugat vol entrevistar Roger per conèixer la situació actual de les movilitzacions contra la construcció del túnel d'Horta. També volen acompanyar-lo al lloc on es construirà el túnel.

Toni proposa una sessió informativa per a la Plataforma a càrrec de Rafa Bellido en relació als següents temes: l'ampliació del Parc Tecnològic, i la construcció del Centre Direccional i túnel d'Horta. Serà el proper dijous 11 de maig a les 19.30 hores a l'Ateneu de Cerdanyola.

Toni ens informa que a l'ajuntament de Cerdanyola, el PSC no té encara una postura fixa sobre el  túnel d'Horta per les discrepàncies en relació als traçats, i que encara no s'ha discutit el tema al Ple. Remarca que és un bon moment per incrementar, des de la societat, aquest conflicte intern.

Desde la Plataforma demanem al Ple el posicionament polític de l'equip de govern i que aquest es faci públic en un acte informatiu amb la presència de la premsa. Es preveu que aquest acte se celebrarà abans de l'últim Ple de juny.

El 14/05/00 CIMS (Centre de Iniciació a la Muntanya de Cerdanyola) organitza la Marxa per Collserola. Loli proposa aprofitar l'ocasió per recollir signatures.

Loli proposa convocar una manifestació ciutadana. Encara no hi ha una data prevista.
 

 LA PROPERA REUNIÓ SERÀ EL PROPER DIJOUS A LES 19.30 HORES A L'ATENEU DE CERDANYOLA
 



[Coordinadora Via Verda de Cerdanyola] [Plataforma Ciutadana Contra el Túnel d'Horta]