Via lliure a l´ampliació del PTV i al desenvolupament del Centre Direccional

Un important acord de consens permet desbloquejar una de les assignatures pendents de Cerdanyola


 

El passat 6 de setembre de 2000 es presentava públicament a l´Ateneu de Cerdanyola el projecte d´ampliació del Parc Tecnològic del Vallès i els objectius del desenvolupament del Centre Direccional (sector castell de Sant Marçal). Es tracta del primer pas per a la programació urbanística d´una de les zones més importants de Cerdanyola que s´havia convertit en una assignatura pendent de la ciutat.

L´acte va comptar amb la presència de l´alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, del secretari per a les Actuacions Concertades, l´Urbanisme i l´Habitatge de la Generalitat, Ramon Roger, director general d´Urbanisme de la Generalitat, de representants del PTV i del rector en funcions de la UAB. També van assistir entre d´altres, els portaveus dels diferents grups municipals i alguns dels propietaris privats dels terrenys.

Cinc objectius bàsics

El pla contempla 5 objectius bàsics: l´ampliació del PTV amb uns assentaments més adequats a les seves necessitats, la reordenació dels espais lliures (al voltant de 85 hectàrees) amb un plantejament ecològic i de medi ambient sostenible, la formació d´un desenvolupament urbà d´acord amb el seu entorn (connexió amb la mateixa ciutat i la UAB), la diversificació dels usos (de tal manera que les activitats que generen les noves tecnologies convisquin amb les necessitats residencials) i finalment la regulació del mercat del sòl (gràcies a l´alt percentatge de terrenys de propietat pública).

Projecte presidit pel consens

L´alcaldessa, Cristina Real, considera aquest projecte un dels més importants en la història urbanística de Cerdanyola. En primer lloc va destacar el diàleg i el consens que han presidit les negociacions per arribar a aquest acord. Unes negociacions en les que han estat present les dues administracions públiques, Ajuntament i Generalitat i els propietaris privats afectats.

En segon lloc, Cristina Real considera que es tracta d´un projecte molt ambiciós que potenciarà el desenvolupament de la indústria de les noves tecnologies a la nostra ciutat i que significarà la creació a mig termini d´un important número de llocs de feines directes i de manera indirecta major riquesa per a la ciutat en general.
El projecte, segons l´alcaldessa, s´ha treballat des de la perspectiva del respecte absolut al medi ambient i de l´entorn natural, en aquest sentit hi ha 85 hectàrees destinades a espais lliures, de les 217 que es desenvolupen.

També va destacar, com aspecte molt important, l´oferta d´habitatge que contempla el desenvolupament del sector. Una oferta variada que pot donar resposta a la notable demanda existent. Aquesta zona residencial anirà lligada a la conseqüent oferta de locals comercials i a una bona part d´espais destinats a equipaments.

Finalment, l´alcaldessa va remarcar el fet que aquest projecte significarà la definitiva i ansiada connexió entre el PTV i la UAB i d´aquests, amb la ciutat. Una de les intencions es que l´ampliació del PTV integri algun dels equipaments de la UAB.

Comunicat de premsa publicat al Riu Sec número 206, del setembre del 2000



[Coordinadora Via Verda de Cerdanyola] [Centre direccional]