Ecologistes en Acció de Catalunya us convida a la xerrada:

La destrucció de la Plana del Castell i l'excusa de l'habitatge

6 de juliol de 2006

*A càrrec de:

*Rosa Guallar*, Ex-regidora de medi ambient de l???Ajuntament de Cerdanyola

*Maurici Jaumandreu, *del Col.lectiu Participació Activa i Social (PAS)

*Angel Gaston, *President de la Associació Via Verda

*Dijous, 6 de juliol de 2006, a les **19.30 h, a l'**Ateneu de Cerdanyola, sala 6*

*Donen suport:

Associació Cerdanyola Via Verda http://www.viaverda.org

Ecologistes en Acció de Catalunya

**Participació Activa i Social (PAS)

**Plataforma Antifeixista

-----------------------------------------------------------------------

**La destrucció de la Plana del Castell i l'excusa de l'habitatge

*La Generalitat i l'Ajuntament tenen previst amputar-li a Cerdanyola la principal zona agrícola, la coneguda Plana del Castell de Sant Marçal, territori de 340 hectàrees que ens uneix a Sant Cugat, per urbanitzar-la i convertir-la en el gran barri del Castell, amb 3.400 habitatges. El nou barri mes gran de Catalunya.

L??excusa fonamental és la necessitat de construir habitatges, però aquesta es una falsa excusa doncs a Cerdanyola no fan falta mes habitatges. A Cerdanyola hi ha un cens de 2.916 habitatges buits i l'oferta es amplia, només cal veure els anuncis de les immobiliàries.

El problema de l'habitatge no és la mancança, el problema és el preu que, en escalada incontrolada, converteix l??habitatge en un bé inaccessible, sobretot per al jovent. I qui té la sort de poder comprar-ne un és a costa d??hipotecar-se tota la vida.

La construcció dels 3.400 habitatges comportarà uns grans beneficis per als promotors però no solucionara el problema. Els nous habitatges que es faran seran de compra i no de lloguer i continuaran sense estar a l??abast de la gent popular de la nostra ciutat. Seran ocupats per gent d'arreu amb recursos.

Es destruirà un espai de gran valor ecològic i també comportarà uns greus impactes a nivell de construcció d??autopistes, tunels, augment de la circulació de vehicles, de la contaminació atmosfèrica i al final pèrdua de qualitat de vida a tot Cerdanyola.

Hi ha alternatives i aquestes passen per valorar la gran sort de tenir l'espai agrícola de la Plana i la necessitat de preservar-lo.

Invertir recursos en posar a l'abast de la gent els habitatges existents en unes condicions que siguin accessibles. Cal també posar-hi esforços i recursos públics en la millora del serveis del barris actualment existents.


[Associació Cerdanyola Via Verda]