Plens a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès sobre el Centre Direccional.

Ple municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola - 28.07.2005

Intervenció d'en Antonio González, regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Cerdanyola.

Declaració: pàgina 1 - pàgina 2 - pàgina 3


Ple municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola - 18.07.2002

Cerdanyola aprova el pla del Centre Direccional

El ple de Cerdanyola va aprovar ahir a la nit el pla del Centre Direccional, una operació urbanística de gran envergadura que implica ampliar el Parc Tecnològic del Vallès i que afecta 342 hectàrees entre la B-30, la serra de Collserola i els nuclis urbans de Cerdanyola i Sant Cugat. El pla es va aprovar amb el vot a favor del govern socialista, CiU i el PP, i en contra d'ICV, soci fins a l'abril del PSC.

Es preveu construir un total de 4.100 vivendes en 133 hectàrees, a més a més d'indústries i oficines. També es crearà un corredor biològic de 400 metres d'amplada per connectar espais naturals adjacents. La resta seran zones verdes, vials i equipaments.

L'oposició d'IC-V. Les obres es podrien posar en marxa d'aquí a un any segons el PSC, encara que el projecte té l'oposició d'ecologistes i entitats locals, a part d'ICV. El portaveu d'aquesta formació, Toni Morral, va denunciar que el pla implica "el naixement d'una ciutat", cosa que generarà una mobilitat que farà que siguin "inevitables" projectes com el túnel d'Horta, la via de Cornisa i la ronda Sud. Va afegir que es dóna peu a "l'especulació" de grans propietaris "aplicant un decret del 1972 per a les compensacions" i va anunciar que durà el pla al jutjat.

CEPA - Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius

C. Jacint Verdaguer, 48 Apartat de Correus 117 08750 Molins de Rei

telèfon: 93 680 27 51 fax: 93 668 61 07

cepa@pangea.org - http://www.pangea.org/cepa/

Entitat membre de l'Assemblea d'Entitats Ecologistes de Catalunya - AEEC http://www.pangea.org/aeec/

Resum del Ple [pàgina 1 (35 KB), pàgina 2 (29 KB) i pàgina 3 (29 KB)], publicat a la revista Riu Sec (butlletí d'informació municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola) del mes de setembre de 2002.


Ple municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola - 27.09.2001

Aprovada la modificació del Pla General Metropolità a la zona del Centre Direccional

El 27 de setembre de 2001 va tenir lloc el Ple Municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola en el que es va aprovar el següent:

- La modificació del Pla General Metropolità a la zona del Centre Direccional,

- La constitució del Consorci format per representants de l'Ajuntament, de l'INCASOL i propietaris dels terrenys,

amb els vots a favor del PSC i CIU, i en contra del PP i IC-Verds. Aquest darrer grup, va deixar clar que lluitaria en contra d'aquest projecte amb tots els mitjans possibles.

El grup municipal d'IC-Verds va presentar al Ple una moció perquè l'Ajuntament s'adherís al Manifest per la Llei de Protecció de Collserola. El grup socialista la va desestimar, CIU hi va posar condicions i el PP es va abstenir.

El arribar el torn de preguntes dels assistents, diversos companys i companyes van preguntar:

Que n'havien fet de la participació ciutadana promesa?
Perquè no s'havia constituït el Consell de Medi Ambient demanat durant tot l'any?
Perquè no s'havia donat a conèixer als ciutadans els resultats de l'auditoria de Medi Ambient realitzada?

Les respostes a aquestes preguntes foren:

Allò van ser altres temps (en respecte a l'auditoria)
En determinats punts, l'Ajuntament no pot governar amb continuats debats al respecte amb tota la ciutadania. Que aquesta els hi havia donat la majoria absoluta i per això van estar votats.


Resum del Ple extraordinari del del 7 de novembre de 2000 de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

En relació amb l'ampliació del Parc Tenològic i la construcció del "nou barri" del Castell ubicat dins del Centre Direccional, el projecte de l'Ajuntament suposa la construcció de 2.600 habitatges i l'ampliació de nombrosses empreses dins del parc.

El primera proposta de projecte arribava des de Cerdanyola fins la carretera de Bellaterra (entre Cerdanyola i Sant Cugat), i deixava la resta (des de la carretera de Bellaterra fins Sant Cugat) no habitable, de moment, i la mantenia com a via verda. Tot i això, l'Ajuntament afirma que no té cap obligació de mantenir cap àrea destinada com a via verda, ja que els terrenys no estan desqualificats com a sòl edificable.

Alternativament a aquest projecte, es va proposar deixar 300 metres. lliures abans d'arribar a la carretera de Bellaterra. Aquesta proposta alternativa va ser votada favorablement només pels partits Socialista i Iniciativa per Catalunya.

El regidor d'urbanisme, senyor Vinyals, va deixar ben clar que no perdonaria cap dels 2.600 habitatges ni l'ampliació de les indústries, i que si es demanava no abarcar tant de terreny potser 'haurien de fer gratacels' fins arribar al nombre d'habitatges previstos.

Desprès de les intervencions dels representats de la Coordinadora Via Verda i de la Plataforma en contra del túnel d'Horta, ens van convidar, quan es fes pùblic aquest avantprojecte, a participar en l'estudi final del projecte.

La Coordinadora Via Verda tenim interès en participar, sense renunciar a les nostres ideologies de la Via Verda.



[Coordinadora Via Verda de Cerdanyola] [Centre direccional] [Legislació]